Q&A

Under følger en rekke spørsmål og svar som studenter har lurt på angående bacheloroppgaven.

Er det mulig å bytte oppgave?

Har aldri hørt om noen som har byttet hovedoppgave, men det er flere som har byttet vinklingen sin til oppgaven etter hvert som de skrev den. Det er også vært noen som startet å skrive som et par og funnet ut det ikke har fungert, og derfor skriver de nå hver for seg.

Hvordan er det å skrive i Dyreparken?

Å velge dyrepark oppgaven kan være veldig lærerikt. Det er utrolig artig å kunne observere en art som man ikke har her naturlig i Norge. Man får også ganske god veiledning av de ansatte i dyreparken, og man får lære mye om sin valgte art og andre dyrearter.

Hva burde man prioritere av veileder og oppgave?

Dette er ikke et lett spørsmål å svare på. Generelt er det nok lurest å gå etter oppgave siden det er dette man kommer til å bruke mesteparten av semesteret til å jobbe med. Det kan likevel være lurt å ha veileder i bakhode når man velger. Dersom man har kjennskap til veilederne fra tidligere emner kan man jo selv vurdere om veilederen vil fungere for deg eller ikke. Det er også en del veiledere som man kanskje ikke har noe kjennskap til i det hele tatt. Dersom du er veldig opptatt av å finne en bra veileder kan det være lurt å høre med de som skriver bacheloren nå eller tidligere elever som har hatt veilederen du vurderer å ha og få deres opplevelse av dem. En god veileder er viktig for at oppgaven skal bli bra og bør tas i betraktning når man velger. Det er likevel ikke anbefalt å velge en helt uinteressant oppgave bare for å få en spesifikk veileder. 

Hvor lang er en bachelor-oppgave?

Lengden på Bachelor oppgavene variere veldig på oppgaven man har valgt. Noen oppgaver har mange tabeller, grafer eller kart, og andre er mer teoretiske. Siden vi skriver en bachelor som ligner mer på en fagartikkel, så er vi heldig som ikke har et minimunns krav på ord eller sider.

Hvordan blir oppgavene vurdert?

Oppgaven blir vurdert av en sensor fra UiA og en ekstern sensor. Den eksterne sensoren vil variere fra hvilken oppgave man har valgt. Man vil først få en felles karakter for selve bachelor teksten. Deretter vil man ha en muntlig eksamen angående bachelor oppgaven sin, hvor karakteren kan bli enten vippet en opp eller en ned. Dette er for å sikre at man har hatt lik fordeling i skriveprosessen, og ikke at en i paret skrev alt. Her vil man bli vurdert individuelt, og få en karakter mellom A-F.

Hvilket språk skal den skrives på?

Om man vil skrive på engelsk eller norsk er opptil parene å velge selv. Det varierer veldig på oppgaven om det er lettere å skrive på engelsk eller norsk. Hva hen man velger er det viktig man har noen som kan rette på språket og skrivefeil.

Hvor stort arbeidsomfang har bacheloren? Hvor mye kan du forvente å jobbe med den, samtidig som Ex.phil?

Arbeidsomfanget på bacheloren er stort, og det kommer veldig an på hvilken oppgave man har valgt. Noen oppgaver har felt sommeren etter man har valgt oppgave, andre har felt i høstsemesteret på tredje året. Noen oppgaver har felt eller lab arbeid på vårsemesteret tredje året og det vil da gå mye tid til dette i tillegg til å skrive oppgaven og å jobbe med Ex. Phil det semesteret. Dersom du jobber jevnt med bachelor oppgaven går det veldig fint å ta Ex. Phil ved siden av. Dette semesteret har vi hatt Ex. Phil på mandager og tirsdager og det har vært mer enn nok å kunne bruke de dagene til det og bruke resten av uken på bacheloren.

Dersom du har flere spørsmål, send en mail til styret@biofactum.no eller send melding til en av styremedlemmene på messenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *