“Study Abroad” i Skottland

Tekst og bilder: Hallvard Johan Jacobsen

Som “Study abroad” student I Stirling i Skottland er livet ganske fint. Hele semesteret startet med en «Freshers week» som tilsvarer det samme som en norsk fadderuke, hvor du blir kjent med nye mennesker og en ny kultur som er veldig interessant og studentvennlig. Jeg dro hit alene, som kan være litt rart i starten, men etter kun noen dager følte jeg meg velkommen og ivaretatt. I tillegg til å ha fått mange Skotske venner har jeg også fått venner fra andre land som dro hit for samme grunn som meg. Universitetet i Stirling har også mange kule «societies» som man kan bli en del av hvor du finner nye venner som kanskje deler dine interesser. Noen av disse er for eksempel mountaineering, Gin tasting, dance soiciety og rundt 40 andre «societies» du kan bli medlem av.

Det normale livet her i Stirling er en fin overgang til noe litt større enn hverdagen i Kristiansand. Stirling er ikke en stor by, men den har mange spennende severdigheter som Stirling Castle, William Wallace monument og Stirling bridge (hvor «the battle of stirling bridge» fant sted i 1297; som også er en stor scene i filmen «Braveheart».) Stirling har mange kule barer og puber, og har en del muligheter for kleshandel og div. En time vest med tog finner man storbyen Glasgow, som er en veldig interessant by med et veldig bra nattliv. En time øst med tog finner man hovedstaden Edinburgh. Dette er en utrolig fin by med masse historie (hvor også JK Rowling skrev og tok inspirasjon til noen av Harry Potter bøkene).

Edinburgh by
Edinburgh naturlandskap

Økonomisk sett har en Norsk student det ganske fint i Skottland. Mat, drikke og «drikke» er en del billigere enn i Norge, som hjelper å fjerne litt av det økonomiske stresset man har som student i Norge.

Jeg dro hit for å prøve å utforske det å være student i et annet land som har vist seg å være veldig lærerikt. Jeg valgte også å reise fordi fagutvalget de hadde på universitet var en del bredere enn det de har på UiA. Jeg tar for eksempel modulene Microbiology, Phylogenetics, Bioinformatics and omics og biological control mechanisms som er tre utfordrende moduler, men som med hjelp av gode forelesere blir relativt greie å forstå.

I bunn og grunn vil jeg anbefale å reise på utveksling eller study abroad til Skottland.

1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *