Hva skal man velge først, partner eller oppgave?

Det å velge bacheloroppgave kommer til å være det vanskeligste valget man tar i løpet av studie. Det er jo så mye gøy å velge mellom! Men hvordan skal man velge? Skal man prioritere å finne hvem man vil skrive med først og så finne oppgave sammen? Eller skal man finne oppgave først så noen å skrive med? Hva er det riktige svaret?

Svaret på dette kan varierer fra person til person! Og derfor skal jeg gi deg noen pros og cons med begge alternativene!!

Hvorfor velge oppgave før partner!

 • PRO:
  Dette er en stor oppgave som skal skrives, og som du kommer til å bruke mye tid på. Derfor er det viktig å velge noe du liker, noe som er gøy for deg å lese og skrive om! Du skal ikke velge en oppgave som gjør at du mister motivasjonen etter å ha lest en fagartikkel. Det kan derfor være veldig smart å velge oppgave før partner, for å sikre deg at du får den oppgaven du vil ha! Den oppgaven du brenner for og kan skrive dag og natt om! Ved å velge oppgave først slipper du å måtte komprimere med en annen person som kanskje ikke vil skrive det du vil.

  Noe annet som ikke mange tenker over når de velger oppgave er at om du velger å skrive en bachelor om temaet i retningen du har tenkt å ta videre studie på, så kan du skrive masteren innenfor samme tema. Er alltid lettere å skrive om noe du allerede vet! Plus om du tenker å studere i utlandet er det noen land som vil vite hva du skrev om, så greit å tenke litt på fremtiden når du velger oppgave.
 • CON:
  Du kan ende opp å enten ikke finne noen å skrive med eller skrive med en du kanskje ikke jobber så godt med.

Hvorfor velge partner før oppgave!

 • PRO:
  Du kan velge en av vennene dine, eller en i klassen du vet du jobber godt med! Må ikke være beste venner for å skrive en god oppgave, så lenge du finner noen som er like engasjert som deg. Kanskje en som er like skoleflink som deg! Eller om du er en av de personene som liker å gjøre ting i siste liten, så er det greit å finne noen som gjør det og! Du vil ikke være med noen som kommer til å mase på deg til å jobbe, eller motsatt! Du vil ikke være den personen som må mase på den andre! Ved å velge partner først kan du velge den personen du vet du jobber godt med og har lik arbeidsverdi som deg! Det er så digg å jobbe med noen som er på samme bølgelengde som deg!
 • CON:
  Det kan hende du ikke får den oppgaven du vil ha, eller en oppgave som er litt interessant, men du ikke brenner for.

Det er så viktig å velge en oppgave du vil lære mer om! Men det er også så viktig å finne en person som er på din bølge lengde. Du må selv velge hva du mener er viktigst for deg. Kanskje du ender opp å være like heldig som meg! Jeg valgte oppgave ovenfor partner. Tilfeldigvis hadde en av mine venner også veldig lyst på den oppgaven. Må si det er ganske digg å jobbe med noen som kjenner deg, og forstå at innimellom så har jeg migrene og da ikke får gjort noe arbeid de dagene! Men det er også super gøy å skrive om noe jeg brenner for og kan ta med meg videre i masteren!

Lykke til med valget!

Hilsen Celine V. Strand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *